Błyskawiczna zupa szpinakowa z wędzonym łososiem i ryżem basmati

Błyskawiczna zupa szpinakowa z wędzonym łososiem i ryżem basmati.

Zupy, to świetny wybór aby wprowadzić do swojego jadłospisu jeszcze więcej warzyw.

W tej zupie mamy por, szpinak, marchew, cebulę,czosnek, cukinię i seler.

 Przepis:

-Celulę i czosnek podsmażam na oliwie z oliwek.
-Dodaję posiekanego pora.
-Za kolejne 2 minuty dodaję drobno pokrojonego selera, cukinię i marchewkę.
-Wszystko zalewam wodą i doprawiam solą, pieprzem, suszonymi warzywami.
-W między czasie gotuje się ryż.
-Gdy warzywa będę miękkie, dodaję szpinak.
-Po 5 minutach wlewam odrobinę jogurtu greckiego lub śmietanę.
– Wszystko blenduję i podaję z ryżem i wędzonym łososiem, bo warzyw nigdy nie za wiele.

Smacznego życzy Karolina Nowak