Błyskawiczna zupa szpinakowa z wędzonym łososiem i ryżem basmati

Błyskawiczna zupa szpinakowa z wędzonym łososiem i ryżem basmati.

Zupy, to świetny wybór aby wprowadzić do swojego jadłospisu jeszcze więcej warzyw.

W tej zupie mamy por, szpinak, marchew, cebulę,czosnek, cukinię i seler.

 Przepis:

– Cebulę i czosnek podsmażam na oliwie z oliwek.
– Dodaję posiekanego pora.
– Za kolejne 2 minuty dodaję drobno pokrojonego selera, cukinię i marchewkę.
– Wszystko zalewam wodą i doprawiam solą, pieprzem, suszonymi warzywami.
– W między czasie gotuje się ryż.
– Gdy warzywa będę miękkie, dodaję szpinak.
– Po 5 minutach wlewam odrobinę jogurtu greckiego lub śmietanę.
– Wszystko blenduję i podaję z ryżem i wędzonym łososiem, bo warzyw nigdy nie za wiele.

Smacznego życzy Karolina Nowak